Czekolada "Ratuszowa"

Czekolada „Ratuszowa”

Czekolada „Ratuszowa” to obok czekolady „Malajskiej” jedna z najbardziej kultowych czekolad „Bałtyku” ostatniego półwiecza. Jej początki sięgają przełomu lat 60. i 70.. Swoją popularność zdobyła wyjątkowym smakiem mlecznej czekolady. Czekolada „Ratuszowa” była pakowana w różnych etykietach, ale najbardziej pamiętaną jest ta z fotografią Ratusza Głównego Miasta w Gdańsku.

Współczesna czekolada mleczna „Ratuszowa” produkowana jest według tradycyjnej receptury. Do jej produkcji nie jest wykorzystywany olej palmowy, nie zawiera ona składników genetycznie modyfikowanych GMO oraz glutenu. Produkowana jest w formie tabliczki 100-gramowej w specjalnie zaprojektowanej etykiecie nawiązującej stylistyką do etykiety z poprzedniego stulecia. Dodatkowo „Bałtyk” nawiązując do tradycji wyprodukowaliśmy także „Ratuszową” w wersji czekolady deserowej, która jest współczesnym rozwinięciem serii.

Ratuszowa czekolada