„Dulio” – nowe karmelki „Bałtyku”

„Dulio” – nowe karmelki „Bałtyku”

DULIO – to nowa seria słodyczy marki „Bałtyk”. Tworzą ją karmelki w trzech kompozycjach smakowych o nazwach Tropico, Vita i Choco Feel. Powstają przy wykorzystaniu nowoczesnych technologii oraz pomysłów na nowy styl karmelków zarówno w Polsce jak i w Europie. Dulio są już gotowe do dystrybucji.

 

DulioTropico DulioVita Dulio Choco Feel

Nowa linia karmelków wyróżnia się podwójnością. Można powiedzieć, że smaki i kompozycje występują w duecie – stąd pomysł, aby cała seria nosiła nazwę Dulio. W odpowiedzi na upodobania i oczekiwania klientów, Dulio dostępne będą w trzech odmianach smakowych jako Tropico, Vita i Choco Feel. W ich produkcji wykorzystano najnowsze rozwiązania i technologie umożliwiające m.in. oryginalne łączenie smaków i kolorów oraz osiągnięcie gładkiej powierzchni zewnętrznej karmelków. Zwiększono także estetykę produktów i ujednolicono ich wygląd.

DULIO Tropico to całkowita nowość uzyskana w wyniku zastosowania nowoczesnej linii Baker&Perkins. To dzięki niej osiągnięto tak wyjątkowy efekt „karmelka-kanapki” (dwa smaki w każdym karmelku), który jest innowacyjny w skali polskiego i europejskiego rynku. Kolory i smaki Tropico są ułożone nad sobą w postaci pasków. W jednym opakowaniu będzie można znaleźć sześć smaków w trzech parach: pomarańcza i ananas, kiwi i grejpfrut oraz limonka i banan.

Kolejne dwa smaki tej serii to Dulio Choco Feel i Dulio Vita. Choco Feel – to karmelki mleczne z miękkim, czekoladowym nadzieniem. Zawierają magnez, który pozytywnie wpływa zarówno na zdrowie jak i codzienne samopoczucie. Vita – to natomiast karmelki owocowe o smaku pomarańczy, limonki i wiśni, zawierające naturalne soki i nadzienie owocowe wraz z witaminami A, C i E wspierającymi układ odpornościowy człowieka. Ciekawostką jest również to, że nadzienie owocowe otoczone w całości karmelem jest widoczne z zewnątrz.

Marka „Bałtyk” wzbogaciła się o nową specjalizację, niezwykle ciekawą i nowatorską w skali Polski i Europy. Było to możliwe dzięki wsparciu ze strony naszego właściciela, firmy Bomilla, która jest polskim liderem w tej branży. W przyszłości będziemy mogli tworzyć kolejne odmiany czy połączenia smakowe, aby dalej zaskakiwać zarówno smakami jak i wyglądem  – zapowiada Konrad Mickiewicz, prezes Zarządu ZPC „Bałtyk”.

Karmelki Dulio są już gotowe do dystrybucji. Dostępne będą w gramaturach 90 i 250 gram.


 

 Zakłady Przemysłu Cukierniczego „Bałtyk” to największa fabryka czekolady na Pomorzu. Jej tradycje są ściśle związane z Gdańskiem i sięgają 1923 roku. Od 2006 roku, wspólnie ze swoim właścicielem – firmą „Bomilla”, tworzy jednolitą grupę oferującą szeroką gamę słodkości – od produktów drażerowanych, poprzez karmelki, lizaki, galaretki, do bogatej oferty luksusowych produktów czekoladowych, takich jak praliny, czekolady i bombonierki.